Безглутенови мъфини правих, когато тествах безглутенова и безмлечна диета. Оказа се, че са доста сполучливи.
Ако бях на нормален режим, вероятно бих ги направила с овесени ядки и кашкавал, но искам да покажа, че се намира решение за всяко ограничение, което решим да си наложим.
А тези, безглутенови и безмлечни мъфини по нищо не отстъпват на колегите си.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
5 гр хуск /може да се замени с ленено семе/;
5 гр мака;
5 гр кокосови стърготини;
2 яйца;
50 гр веган моцарела – за постещите;
*Който не търси безглутеновия или кето вариант, спокойно може да замени хуска, маката и кокосовите стърготини с 50 гр овесени ядки.
ИНСТРУКЦИИ
Разбърквам хуска, маката и кокосовите стърготини с яйцата. Желателно е да постоят известно време, защото хускът доста силно набъбва. След това добавям нарязания кашкавал или веган моцарела, изсипвам във формички за мъфини и пека на загрята фурна 180 С около 30 минути.
Идеални са също така за закуска в улилище, в офиса или за пикниг. В комбинация с плодове или зеленчуци могат да се нося в кутии за храна като тези.