Време е да споделя новата любима рецепта на децата ми – боровинкови мъфини.
Както обикновено – супер бърза и лесна рецепта, напълно здравословна по моите стандарти. Ако нямаше яйце, и за веган щеше да мине, ама съм голям фен на яйцата, използвам ги масово и нямам никакво намерение да се отказвам от тях в близко бъдеще.
Следващия път планувам да ги пробвам с ягоди, че сега е сезонът на ягодите, но още не съм го направила и не гарантирам какво ще се получи. Ако някой опита преди мен, нека сподели!
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
5 яйца;
100 гр сушени фурми;
10 гр хуск (хускът придава пухкавост на мъфините);
10 гр ленено семе;
50 гр кокосово брашно;
1 ч.л. бакпулвер (или сода с оцет);
100 гр боровинки.
ИНСТРУКЦИИ
Всички съставки освен боровинките и кокосовото брашно слагам в блендер. След като са разбити, добавям по малко брашното, а накрая – и боровинките (боровинките трябва да останат цели).
Изсипвам във формички за мъфини и пека около 25 минути на 180°С.