Това е рецепта за домашна сурова торта, която се приготвя изключително бързо. Неободимо е единствено използването на блендер. Здравословен сладкиш, който се приготвя за 20 минути и трябда да престои в хладилник три часа.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
За блат на тортата
150 гр овесени ядки
100 гр орехи
1 пакет оризовки
4 с.л. мед или 15 фурми
3 с.л. кокосово масло
1/2 кутия кокосово мляко
За крем на тортата
2 пакета желатин
3-4 банана
2 с.л. мед
1 опаковка скир
2 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. какао
Видео инструкция
ИНСТРУКЦИИ
Приготвяне на блата на тортата
Смиламе овесените ядки на блендер. Добавям орехите и оризовките и отново смиламе. След това добавяме мокрите съставки – кокосовото масло, меда, кокосовото мляко и смиламе отново.
Прехвърляме готовата смес във форма за торта и притискаме плътно към дъното на формата.
Приготвяне на крема
Разтваряме желатина във вода и оставяме на водна баня, докато се разтопи и стане на гладка смес. Смесваме всички съставки в блендера, като добавяме и разтопения желатин, смиламе отново и изсипваме смества върху блата.
Оставяме в хладилник да престои 3 часа и тортата е готова.