Кекс от лимец е днешната закуска.
Осъзнах, че палачинките заемат твърде голям процент в ежедневните здравословни закуски, които приготвям, затова е необходимо активно да търся поне по една нова рецепта на седмица, за да внеса разнообразие.
Днешната рецепта е страхотна. Тези, които обичат смесени вкусове, особено ще я оценят. За останалите ще дам алтернативен вариант.
Кексът има сладко-солен вкус, което го прави перфектно решение както за здравословна закуска, така и за обяд навън.
Тестото спокойно може да се пече и във формички за мъфини, което означава нова форма – ново разнообразие.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
150 гр тиква или моркови – който не си пада по сладко-солен вкус може да използва тиквичка, но е желателно да се отцеди от течността
150 гр лимец, накиснат за 1 нощ във вода;
40 гр ядки, накиснати във водата заедно с лимеца;
200 гр брашно от лимец;
3 яйца;
½ кофичка кисело мляко;
1 ч.л. сода за хляб;
Сол;
50 гр нарязани маслини.
ИНСТРУКЦИИ
Разбъркай содата и киселото мляко. Добави яйцата, брашното, накиснатия лимец и ядки, настърганата тиква или моркови, солта и нарязаните маслинки.
Изсипи върху хартия за печене в тавичка или във мъфин формички.
Идеална рецепта за офиса, училище или пикник в кутия за храна:
