Меденките се получиха божествени и изчезнаха прекалено бързо. По-важното е, че ги правихме заедно с децата. Задено смесвахме съставките. Мачкахме тестото (аз по принцип в месенето не държа да участвам), заедно точихме и всеки получи отделна чашка , която играеше ролята на формичка за курабийки. Мисля, че съвместността на занимението допринесе за прекрасния вкус и удоволствието от консумацията на меденките в последствие.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
1 яйце;
½ ч кафява захар;
1/3 ч разтопено масло;
1 ч.л. сода за хляб;
1 ч.л. канела;
2 с.л. мед;
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно.
ИНСТРУКЦИИ
Разбъркваме яйцето със захарта, добавяме маслото, канелата и меда.
Смесваме брашното със содата и добавяме към течната смес. Объркваме добре.
Оставяме готовото тесто в хладилника за около 30 минути, за да се стегне.
Разточваме тестото и оформяме курабийките. Тъй като ние не бяхме подготвени с формички, използвахме чаша.
Печем меденките върху хартия за печене на 180 градуса за около 20 минути.