Палачинки с вода без яйца е откритието ми за тези пости! Велика рецепта за вегани! Палачинките стават идеални, изобщо не се разкъсват, както се случва с банановите палачинки.
Аз много обичам палачинки с разтопен кашкавал. Намерила съм една веган моцарела с кокосово масло /не с палмово/ и почти не усещам, че постя.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ за 1 порция
½ ч.ч. брашно (аз използвам брашно от лимец, за да не наблягам на глутена, но може да се използва всякакво);
½ ч.ч. вода;
2-3 с.л. мазнина – разтопено кокосово масло, олио, олио от гроздови семки, зехтин (зехтина поставям на последно място, защото уж не трябвало да се нагрява);
¼ ч.л. бакпулвер;
Щипка сол.
ИНСТРУКЦИИ
Слагам всички съставки в блендера, блендирам. След това правя нормални палачинки върху нагорещен и леко намазнен тиган.
Когато ги правя с кашкавал – след като палачинката се изпече от едната страна и я обърна, слагам няколко резена кашкавал върху втората страна.